Szellőzők, szellőző rendszerek

Munkáink során rengeteg alkalommal találkozunk már a következő problémával: "Párásodik az ablak, folyik a víz az ablakon/falakon".

Gondolom Ön is találkozott már vele, halott már róla! Ilyenkor mindig a kiváltó okot kell megkeresni és megszüntetni!

Láthatatlanban sajnos nem lehet megmondani, hogy mi lehet a probléma, mivel a párásodást vagy a vízfolyást okozhatja, akár a nyílászáró rossz szigetelése, a rossz beállítása esetleg a zár. Éppen ezért minden esetben látni kell.

penész eltávolítása, penészes fal, penészmentesítés, légbevezető, szigetelés penész eltávolítása, penészes fal, penészmentesítés, ajtóba építhető szellőzőrács, sziegetelés penész eltávolítása, penészes fal, penészmentesítés, résszellőző, szigetelés

Mérőeszközeinkkel tudunk páratartalmat, hideg-meleg huzatot mérni, illetve fel tudjuk deríteni a hőhidakat és a penészesedésre hajlamos területeket, még akkor is ha az nem is látható. Köszönhetően a több éves tapasztalatnak sok mindent észreveszünk, ami a laikus szemnek nem feltűnő!

Szerencsére azonban nem kell egyből a legrosszabbra gondolni! Az esetek nagy részében aránylag könnyen, gyorsan és ami nem hátrány, olcsón orvosolhatóak ezek a gondok!

Akárcsak a penész eltávolítása során, a technológiákat itt is lépcsőzetesen alkalmazzuk!

Így érjük el, hogy ügyfeleink számára a leginkább pénztárcakímélő megoldásokat szállítsuk, hogy a kiadásokat csak a legszükségesebbekre korlátozzuk!

Mire is gondolok?

Első lépcső:

  1. Helyszíni megtekintés, probléma behatárolása és azonnali árajánlat a végzendő munkára (amennyiben a körülmények ezt lehetővé teszik).
  2. A munka kivitelezése az előre megbeszélt lehető legkedvezőbb áru technológiával.

Második lépcső

  1. Alkalmazott technológia kibővítése további kiegészítőkkel.

Természetesen a további folyamatok csak abban az esetben válnak szükségessé, ha az előtte lévővel nem értük el a várt eredményt! Ehhez természetesen minden esetben elengedhetetlen a megrendelő visszajelzése, ezért arra buzdítok mindenkit, hogy a munka után mindenképpen jelezzen vissza.

Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

Nézzünk egy egyszerű példát a mindennapokból:

Előre egyeztetett időpontban felkeressük, szemrevételezéssel, illetve ha szükséges, akkor méréssel megállapítjuk a kiváltó okot.

  1. Tegyük fel, hogy elöregedtek az ablak tömítések. Ezt nyilván cserével lehet megoldani - kicseréljük!
  2. Az egyik ablak zárfogadója törött - kicseréljük!
  3. Nem zárnak megfelelően az ablakok - beállítjuk őket!
  4. Magas a páratartalom - csökkentjük!

Viszont figyelünk arra, hogy mindig a legolcsóbb technológia alkalmazásával lépünk tovább!

Előfordul, hogy a különböző munkafolyamatokat egyszerre kell alkalmazni a probléma többrétűsége miatt, de nyilván a helyszíni megtekintés során erről Ügyfelünket részletesen tájékoztatjuk!