A modern nyílászárók anyagától (fa, fém, műanyag) függetlenül elviekben minden követelménynek szabványnak megfelelnek, aminek meg kell, bár szoktam találkozni azért kivétellel is!

A tapasztalataim szerint, a hozzájuk kapcsolódó problémák jelentős része a beépítésből és a nem megfelelő anyagok használatából, valamint a nem megfelelően alkalmazott technológiából – és valljuk be, használójuk tévhitéből – ered!

Mire gondolok kérdezhetik. Lássuk:

Beépítés: Ha a szigetelőhab hézagos az ékelés helyénél vagy más okból a szegély ugyan takarja, de nem szigetelési funkciót lát el! Ha már beépítésnél nincs vízszintesben és függőlegesben vagy ha a tok rész eleve hordósra van húzva a csavarral. A műanyag nyílászárók esetében rengeteg ilyennel találkozom a munkám során!

Rossz minőségű anyagok: Ha silány minőségű, a sarok vasalat, a zár vasalat, a tok-szárny részhez felhasznált anyagok!

Tévhitek: Ha a használója úgy gondolja (mert ezt mondták neki vagy erre utaltak), hogy ezekkel a nyílászárókkal, már nem kell foglalkozni!

De igen kell!

Ha a fa nincs kezelve, ha lóg az ablak-ajtó, ha nem vagy csak részben működik a zárszerkezet, akkor előbb-utóbb szembe találjuk magunkat a problémákkal, amiket vagy lehet javítani, vagy csak részleges cserével, rosszabb esetben pedig csak komplett nyílászáró cserével lehet megoldani. Éppen ezért úgy gondolom megéri figyelni, hogy időben lehessen orvosolni!

Amivel foglalkozunk:

  • fa, fém, műanyag nyílászárók
  • karbantartása, beállítása, passzítása, utólagos (por, hang) hőszigetelése, bemarós vagy ragasztós technológiával
  • meglévő szigetelésprofilok cseréje (magas szilikon tartalmú, jó időállóságú profilra)
  • zárak, vasalatok javítása, cseréje
  • festék miatt nem működő zárak, vasalatok újra működésképessé tétele
  • szellőző utólagos beépítése (párásodás megszüntetése)

penész eltávolítása, nyílászárók, műanyag nyílászárók, nyílászáró

penész eltávolítása, nyílászárók, műanyag nyílászárók, nyílászáró

penész eltávolítása, nyílászárók, műanyag nyílászárók, nyílászáró